Bahan - bahan
bahan A
8 ekor ikan kembung
3 keping asam gelugur
500ml air
garam secukup rasa
bahan B
1 biji bawang besar
5 biji bawang kecil
3 biji bawang putih
50 gram cili kering
sedikit belacan
bahan C
1/2 bungkus Laksa
3 biji telur
Daun kesum
Bunga kantan
Sedikit salad
Timun
Bawang besar
Cara - cara (Kuah)
- Masukkan kesemua bahan A dengan air untuk direbus. Seterusnya ikan dikisar dan air rebusan jangan dibuang.
- Kesemua bahan B dikisar sehingga sebati.
- Masukan bahan A dan ikan yang telah dikisar bersama air rebusan ikan tadi.
- Kemudian masukkan daun kesum dan bunga kantan.
- Garam dan serbuk perasa secukup rasa.
- Rebuskan telur
- Hiriskan bawang besar, timun dan salad
- DAN HASILNYE... teng!teng!teng!!
Teng!teng!
0 comments:
Post a Comment
kawan -kawan mari komen cerita saya..:) tq!