aku masak ayam nie.. mase kat kampung.. trylah.. mak aku suh masak ayam sup.. tapi aku masak lauk ayam kicap.. oklah tue..!! janji masak.. berwap kamera aku ambik gambar lauk nie.. tak sabar nak makan
Bahan - Bahan
500 Gram ayam
5 sudu besar kicap
1 sudu kecil sos tiram
3 biji bawang putih
2 biji bawang besar
sedikit halia
2 tangkai kayu manis
2 kuntum bunga cengkih
sedikit minyak masak
sedikit air
Cara - cara
- Ayam digoreng separa masak terlebih dahulu.
- Tumbukkan bawang putih, bawang kecil dan halia. Tumiskan sekali dengan bunga cengkih dan kayu manis sehingga naik bau.
- Masukkan Kicap dan sos tiram. Kemudian masukkan air. Masukkan ayam dan biarkan sehingga kuah sedikit kering.
- Teng! teng! sedia untuk dihidangkan.
0 comments:
Post a Comment
kawan -kawan mari komen cerita saya..:) tq!