Pages

03 January 2010

yes.. yes


umah kami yang bakal siap

gambaran ruang tamu

dapur n family hall kat ruang atas

hehhe.. sempat posing kat cermin bilik utama

bilik utama
Sebenarnye azam mama tahun nie nak beli umah.. alhamdullilah.. semalam kami dah dapat membelinye.. tapi rumah dijangka siap around 2011.. susah nak cari umah double storey yang harga RM200,000 ke bawah area K.L nie.. puas jugakla mama n papa carinye... area kajang dalam RM275,000. Papa layak buat pinjaman perumahan kerajaan RM240,000 jek untuk permulaan pegawai kerajaan.. mama plak layak RM190,ooo jek.. kalu ikutkan memang nak gabungkan loan.. tapi pikir2 balik banyak tanggungan lain nak kena settlekan..

kat area umah kami Taman Puncak Utama ada gak umah baru buat 20 x 70 around RM293,000. mak aiii, pening pala nak pikir mana nak cari balance RM43,000 lagi.. mama n papa pun cari lagik kat area serdang, puchong n bangi tak jupe gak yang berkenan.. sampaila kami jumpe rumah kat BANDAR TASIK KESUMA, BERANANG.. Jeng2!! my new family life at beranang..

Rumah nie takderla sebesar macam mahligai singgah sana siti nurhaliza.. bukan semegah banglo mawi.. tapi bolehlah dijadikan sebagai umah kami syurga kami.. memang impian mama nak beli umah semi D boleh gak cucuk tanam kat tepi2 umah.. tapi harga umah semi D kat sini dalam RM450,000 telan air liur jekla mama.. nanti kalu ader rezki, bile harga umah da naik kite jualla umah nie n beli plak umah semi D plak.. harga umah makin naik, bile lambat beli harga lagik bertambah2 naik.. lagipun mama n papa kakitangan kerajaan so, pinjaman ikut tangga gaji bukan ikut harga umah..

Ni nak mama nak cite pasal harga umah yang papa n mama beli harga asal RM223,000. harga up sikit sbb papa pilih rumah yang nampak view cantik, pastu dapat diskaun untuk bumiputra 10% jadi harga RM200,700.. tah mcamane pemaju nak bagi diskaun 2 ribu lagik.. jadi harga rumah RM198,700. 4 bilik tidur, 3 bilik air.. okla.. rezki2!! alhamdullilah sumenye mengikut perancangan mama n papa. kalu ikut mama, da beli umah bermakne danish da leh nak ader adik.. tapi papa kata tunggu dulu.. heheh! hole dulu..kahkah.. tunggu pas mama da hbis blaja.. rumah siap dalam tahun 2011 so, mama da habis blaja da mase tue.. nak renovate umah pun takpe coz mama da start kije mase tue..

10 comments:

s.h.a.d.h.i.a said...

cantik umah tu atul.. show house ke tu? bestnye kat sana leh dapat double storey dalam 200k, kalu kat pulau nih, mati hidup balik pon tak dapat.. ekeke.. kalu sebelah tanah besar, mungkin dapat la.. masalahnye huby aku takmo kuar dari pulau nih.. tu yang pening tu... adess.. aku pon nak beli umah dulu sebelum tambah baby... planning tahun 2011, baby dah selamat jengah dunia.. makna nye tahun ni kena doublekan usaha la.. umah+baby.. huhu

FaRiNa'S said...

hehe..ha ah.. show house..nilah umah show house yang paling tak cantik aku penah tgok.. yang lain show house aku tgok2 cantik2.. btul tasha kat sini area k.l memng tak dapat harga nie.. tue yg kami beli area pinggir2 k.l.. chayok tasha.. kiter sesame usaha untuk dapat second baby eh hehe..insyaALLAH tahun 2011..hehe

FiZA NaZrI said...

amboi cepatnyer nak tambah bb...tak sabar2 nampak....

FaRiNa'S said...

azam taun 2011.. hehhe!!

Anonymous said...

best bila impian jadi kenyataan..aku gembira bila tgk kawan2 gembira..hett

FaRiNa'S said...

tq hettt.. ape pun aku dooakan yang terbaik untuk ko jugakk.. smoga impian kite same2 jadi kenyataann... insyaALLAH 41 jadi genggaman.. walaupun 41 bukan dijabatan sendirii..:)

Anonymous said...

klau beranang pg KL jauh x?Beranang area mana ya?Ada lg ke rumah utk dijual,ke dh sold out?

FaRiNa'S said...

kat tempat kami da sold out.. kalu fasa akan datang myb ader kot...ke k.l dalam 30 minit n ke putrajaya 25minit.. tapi ke tempat kije saya (cheras) dalam 40 minit sampai.. umah kat sini boleh consider murah lagik la...:)

Anonymous said...

Tulah pasal.Tq sbb jwb soalan ya :)

FaRiNa'S said...

okey... sape nie erk sebenarnye???:)

Post a Comment

kawan -kawan mari komen cerita saya..:) tq!

 
Copyright (c) 2010 MY FAMILY'S HEAVEN. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.